Thursday, September 24, 2009

DK - review of the concert @ Oslo Konserthus


http://oslopuls.aftenposten.no/musikk/article34137.ece?service=redirect&sourceid=2010238
Diana Krall imponerer igjen med piano og vokal. Her opptrer hun i Oslo Konserthus.
Foto: Grundseth, Dag W.

Megastjerne i lyd og bilde
Supre videoglimtkroner denne fine presentasjonen av jazzdronningen Diana Krall.
STEIN KAGGE
Publisert: 24.09.07 00:01
Oppdatert: 24.09.07

Ikke helt snau, påstanden om at disse 15 sporene ikke bare er Diana Kralls beste, men sogar hennes aller beste.

Her vil kritikeren nesten alltid være uenig - visse motforestillinger vil lett melde seg. Ikke minst når en artist har produsert så mange album som denne kanadiskfødte megastjernen, vil det alltid være opptak man heller ville hatt med enn et par av dem som er valgt. Men når så er sagt, iler vi til med å understreke at dette albumet gjør all ære på denne vokalisten og pianisten, som anno 2007 knapt overgås i popularitet av noen av dagens jazzmusikere.

Kralls medprodusent Tommy Lipuma har en tendens til å drukne solistene i orkestral vellyd, men på denne produksjonen bidrar strykerne stort sett til å skape dybde i arrangementene. Krall selv både synger og spiller på samtlige spor, og enda en gang beundrer man dualismen i hennes artisteri. Vi opplever fremføringen som å lytte til to personligheter - den ene spiller klaver, den andre synger. Aller høyest rager trioinnspillingene med Russel Malone på gitar, men Anthony Wilson er ingen dårlig erstatter.

Hva man måtte savne av intimitet på CD-en, får man til fulle på DVD-en. Ikke, som forventet, bare klipp fra kjente, tidligere utgitte DVD-er, men også opptak av mer privat karakter. Både kresne arrangementer og lekre bilder. Fra ende til annen.

No comments: